Arkiv

Om oss

Frisk og funksjonell er en blogg som omhandler temaene kosthold, trening og helse. Våre skribenter er hovedsakelig studenter innen ulike helsefag, noe som gir et bredt kompetansefelt. I tillegg til informative artikler vil vi også i egne innlegg omtale nyere studier og kommentere ting som dukker opp i media.

Frisk og Funksjonell er et 100% ikke-kommersielt nettsted, og verken skribenter eller bloggeier har noen form for inntekt/utbytte fra siden. 

Vi gjør vårt beste for å oppdatere siden regelmessig, og sikter mot å publisere 2 nye innlegg hver uke, mandag og torsdag!

Vi er ikke en fasit, og oppfordrer til å lese all informasjon med kritiske øyne. Temaene vi skriver om tilhører et levende fagfelt, og etterhvert som det kommer ny informasjon til er vi helt åpne for at ting vi har skrevet tidligere kan være utdatert eller til og med vise seg å være feil. Det er en del av prosessen, og vi ønsker å hele tiden strebe etter å holde oss oppdaterte.

Diskusjon

Vi oppfordrer til diskusjon av artiklene i kommentarfeltet. Alle argumenter er velkommen, både positive og negative til det som er skrevet, men for å holde det på et saklig nivå vil toleransen for personangrep og usakligheter være lav.

Kontakt

Vi kan kontaktes på mail: friskogfunksjonell@gmail.com

Følg oss på Facebook!

Følg oss på Twitter!

Redaksjon

 

Vegard Lysne

Vegard

Vegard (f.1988) Vegard (f.1988) er klinisk ernæringsfysiolog og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Bergen. Doktorgradsprosjektet sikter på å studere hvordan metabolitter relatert til enkarbonmetabolismen og B-vitaminstatus kan knyttes til risikoen for hjertesykdom, og om de kan brukes til å gi individrettede kostråd til hjertepasienter.

Ved siden av studiet bruker han mye tid på å holde seg oppdater på hva som rører seg i kostholds-, trenings- og helseverden. Vegard har skrevet mange artikler og innlegg for ulike nettsider og medier, og er grunnlegger av Frisk og Funksjonell.

Følg Vegard på Twitter og Facebook!

På fritiden er Vegard spillende trener i 1.divisjon for Nyborg volleyballklubb, hvor han sammen med laget er regjerende seriemester fra 2012/2013- og 2013/2014-sesongen. Han bruker også mye tid på egentrening, først og fremst med interesse for styrketrening.

Vegard sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Thomas Olsen

Thomas-237x300

Thomas (f.1989) er doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo og har mastergrad i Human Ernæring fra UiB. Han forsker blant annet på vitamin A, en-karbonsmetabolitter og hjerte- og karsykdommer.

Han er lidenskapelig opptatt av trening, og er aktiv innenfor styrkeløft.

Thomas sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Andreas

Andreas Wahl Blomkvist

Andreas  (f. 1989) er Medisinstudent ved Aalborg Universitet, Forsker, Studierepresentant i Forskningsutvalget for Den norske legeforening. Personlig Trener og Sekulær Humanist.

Følg Andreas på Twitter og Facebook!

Andreas sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Andrea
Andrea Rørvik

Andrea (f.1990) har en bachelor i psykologi fra University of St Andrews og tar nå en mastergrad i nevrovitenskap ved Universitetet i Bergen.

Andrea sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Bidragsytere

Torbjørn Lysne

Torbjørn (f.1990) er utdannet fysioterapeut og personlig trener, og tar for tiden et årsstudium i idrettspsykologi. På fritiden trener Torbjørn veldig mye. Han driver aktivt med friidrett for Gular IL, der han hovedsakelig satser på 200 og 400m sprint! Det er ingen hemmelighet at dette krever mange treningstimer, både på løpebanen og i styrkerommet.

I 2012 vant Torbjørn u23-NM på 100m og 200m, samt vant sølvmedalje på de samme distansene i hoved-NM. 2013-sesongen resulterte i sølvmedalje på 100, 200 og 400m i hoved-NM.

Torbjørn sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

 

Mari Kalland Knapstad

Mari Kalland Knapstad

Mari er fysioterapeut, utdannet ved Høyskolen i Bergen. Hun skrev bachelor om skadeforbyggende trening, noe hun interesserer seg spesielt for. Til daglig jobber hun som fysioterapeut og trener ved Bergen PT-senter. På fritiden driver hun med styrketrening og er svært glad i teste nye grenser. Ellers glad i fotball, andre mennesker og å høre på musikk for seg selv.

 

 

Asle Bøe

Asle Bøe (f.1986) er utdannet sykepleier fra HiB. Han har lang erfaring som personlig trener og kostveileder. Han har mye egenerfaring innen trening, og har også en del erfaring med å gå både opp og ned i vekt.

På fritiden gjør han gjerne et dypdykk i den nyeste forskningen innen kosthold og trening, temaer han har opparbeidet seg en solid kunnskap om. Asle liker å skrive, og er lidenskapelig opptatt av å gjøre god informasjon om trening, kosthold og menneskekroppen tilgjengelig for så mange som mulig i en mediehverdag som preges av mer folkeforvirring enn folkeopplysning. Besøk gjerne han egen hjemmeside.

Asle sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Martin Hanstvedt

Martin Hanstvedt

Martin (f.1987) er utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Bergen, og  jobber for Førevar AS og Elixia. Ved siden av dette har han holdt foredrag om styrketrening, rygghelse og skadeforebyggende trening med fokus på fotball. Han har gjennomført kurs innenfor intramuskulær stimulering (dry needling) og undersøkelse og behandling av fotrelaterte plager ved Vasyli Norge.

På fritiden driver han med fotball og styrketrening, og hans hovedinteresser er skadeforebyggende og prestasjonsfremmende trening, idrettskader, nevrologi og kosthold. Han driver også en egen blogg, som er verdt et besøk!

Martin sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Eivind Eliasson

Eivind (f.1983) er utdannet fysioterapeut, personlig trener og selverklært treningsnarkoman. Han har konkurrert i styrkeløft, svømming og friidrett. Ellers liker han å padle kajakk og gå i fjellet.

Eivind har skrevet en del artikler for blant annet Iform.no og Fitnessbloggen.no.

Eivind sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Arnesen
Erik Arnesen

Erik (f.1985) har en master i samfunnsernæring fra HiOA. Til daglig jobber han som helsefaglig rådgiver i landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Han driver bloggen Sunn Skepsis, som er vel verdt et besøk.

Erik sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

 

Ingvild Thun

Ingvild (f.1990) er studerer klinisk ernæring ved Universitetet i Bergen. Hun er opptatt av temaer omkring kosthold, helse og trening, og drev blant annet aktivt på med svømming frem til 19-årsalderen.

Ingvild sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

 

Stine MalvikStine

Stine (f. 1989) studerer klinisk ernæring ved Universitet i Oslo. Tidligere har hun studert ett år med Samfunnsernæring på HiOA.

Utenom studier bruker hun mye av fritiden på trening og matlaging. Hun har sin egen blogg hvor hun skriver om kosthold og helse, samt poster en del egenproduserte oppskrifter på sunn mat.

Stine sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

Monica

Monica Linnea Ones

Monica Linnea Ones (f. 1990) studerer klinisk ernæring ved universitetet i Bergen. Hun har en stor interesse for kosthold, helse og trening!

Monica sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

 

Hanne Storhaug

Hanne (f.1986) er utdannet innen kokkefaget, og har en bachelor i ernæring fra Helsehøyskolen. I tillegg holder hun nå på med medisinstudiet på UiO, så bredden er det ikke noe å si på!

Hun skriver også for nettstedet www.levmeddiabetes.no.

Hanne sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.

 

 

Martin Norum

Martin (f.1990) er en ettertraktet personlig trener, og fagansvarlig ved Akademiet For Personlig Trening der han også foreleser. Han underviser også i temaene anatomi/fysiologi ved UiO. Martin driver sin egen nettside, og har vært mye i media, både på TV og i artikkelform. På NIH-fitnessconvention 2011 ble Martin nominert i kategorien «årets personlige trener».

Ved siden av jobben som Personlig Trener jobber han også med en rekke andre prosjekter, og han har blant annet vært med å forfatte boken «Kom i form med sirkeltrening»!

Martin sine artikler hos Frisk og Funksjonell finner du her.

Kristian Fagerland
SKK

Kristian (f. 1976) er utdannet mikrobiolog og kiropraktor med videreutdannelse i funksjonell nevrologi. Han har lang erfaring med behandling av atferdsproblemer, slagrehabilitering og andre nevrologiske lidelser. Kristian har tidligere erfaring som naturfagslærer, landslagsutøver i friidrett og sprinttrener. Han liker å jobbe med barn og unge, og føler at dette er en målgruppe som trenger ekstra fokus. Kristian er en erfaren foredragsholder og holder jevnlig kurs innen helse, idrett og nevrologi.

Kristian er faglig leder ved Stavanger Kiropraktorklinikk, og skriver også bloggen Helse og Nevrologi.

Kristian sine artikler for Frisk og Funksjonell finner du her.