Arkiv

Midlertidige løsninger – midlertidige resultater

Jojo-slanking virker å være veldig populært. Hvor mange finnes det som har slanket seg gang på gang, med stadig nye metoder, uten å oppnå varige resultater? Jeg vet ikke, men svaret er mange! Veldig mange! Er det sånn at når man først har blitt overvektig så er det ingen vei tilbake? Slik er det selvfølgelig ikke, men hva er hemmeligheten til alle de som har oppnådd varige forbedringer av helsen sin?

…les videre ->

Enkle tiltak som kan forbedre kostholdet ditt – del 1

Kosthold fremstilles ofte som en stor suppe med mange bestanddeler, hvor alle er like viktige. Ofte kan det virke som om en forbedring av kostholdet er et «alt eller ingenting»-prosjekt, og mange velger derfor å heller droppe å gjøre endringer. Dette er ikke bra, og det er viktig å bli bevisste på at alle endringer til det bedre vil være gunstig, og man trenger heller ikke å snu opp-ned på hverdagen for å få det til!

…les videre ->

Stump røyken

Det er liten tvil om at å stumpe røyken er ett av de viktigste grepene du kan gjøre for helsen din, om ikke det aller viktigste. Hvorfor er dette da så vanskelig for mange, mens andre kan slutte på dagen uten videre problemer? I dette innlegget kommer jeg inn på noen av de negative helseeffektene av røyk, og forteller deg hvorfor du bør slutte!

…les videre ->

Våre råd for bedre helse

Helsedirektoratet gir ut sine råd for kosthold og fysisk aktivitet, og ved å følge disse rådene vil de aller fleste merke forbedring i sin helse. Vi kan likevel ikke si oss helt enig i alle rådene, og vi har også et par råd vi vil legge til i listen. Det må understrekes at dette er våre råd til gjennomsnittsbefolkningen. For spesielle grupper, som f.eks. toppidrettsutøvere eller folk med ulike sykdommer, kan ytterligere tiltak være nødvendig. For de fleste vil disse rådene likevel være mer enn tilstrekkelig for å oppnå god helse!

…les videre ->