Arkiv

Målsetninger og artikkelønsker

I løpet av 2012 ønsker jeg å utvide Frisk og Funksjonell til å bli en av de ledende helsebloggene i landet. I den forbindelse kommer det etterhvert til å dukke opp flere artikkelforfattere, slik at bredden og kunnskapsnivået økes. Samtidig vil jeg at dere lesere skal være med å sette preg på siden, da det tross alt er dere som leser det vi skriver!

Et av våre mål for 2012 er å vokse oss større, og da ønsker vi å få et nærmere forhold til våre lesere, slik at Frisk og Funksjonell kan utvikle seg i en retning som interesserer flest mulig. Vi vil selvfølgelig gjøre vårt ytterste for å fortsatt fremstå som en troverdig og saklig kilde til informasjon, samtidig som vi vil skrive om ting som opptar folk. Vi setter derfor også stor pris på om dere deler artiklene våre med venner og kjente, slik at flere kan være med å ta del i dette nettstedet!

Hva vil du lese mer om i 2012?

Vi kommer til å fortsette å utvide kunnskapsbasen med flere faktaartikler om kroppen, forhåpentligvis forklart på en enkel måte så alle kan få noe ut av det. Målet er at denne siden etterhvert skal kunne fungere som et oppslagsverk når det gjelder kroppens funksjoner.

En viktig del i utviklingen av nettsiden er å skrive om ting som opptar folk, og hva er vel bedre enn at dere selv kan sende inn artikkelønsker? Er det noe du vil lese mer om, om det er egne temaer du mener vi bør skrive om, eller om du vil ha kommentarer på avisartikler osv, gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Andre tiltak

Har du tips til andre tiltak vi kan gjøre for å løfte Frisk og Funksjonell opp på et nytt nivå? Gi oss en lyd i kommentarfeltet, alle forslag blir mottatt med stor takknemlighet!

10 kommentarer tilMålsetninger og artikkelønsker

 • Tone Helgesen

  Hei

  Dere har en flott blogg med mye bra informasjon. En ting jeg kunne tenke meg et innlegg om, er en grei og oversiktlig artikkel om forskjell mellom smør og margarin og hvordan de blir framstilt. Jeg har lest noe om dette et annet sted, husker ikke helt hvor. Regner med at det blir ganske stor forskjell på lengden på det som omhandler margarin og smør. Det kunne vært fint å vise dette til familie og venner så en utskriftvennlig versjon hadde vært fint. Er det f.eks. forskjell på hvordan de ulike margarintypene framstilles, f.eks. melange og plantemargarin?

  • Vegard

   Akkurat dette er det skrevet masse om, og om du søker på «smør vs margarin» på google bildesøk, får du opp en fin illustrasjon av prosessen. Jeg skal se om jeg ikke kan få skrevet et innlegg om dette etterhvert, men foreløpig kan jeg prøve å gi deg et svar her.

   Kort fortalt lages smør ved å vispe fløte lenge nok, og vanligvis tilsettes også salt for smakens del.

   Margarin lages av planteoljer. Disse inneholder mye en- og flerumettet fett, og er derfor flytende i romtemperatur. For at margarinen skal kunne dekke funksjonene til smør, må fettsyrene mettes. Dette gjøres ved at de bombarderes med hydrogenatomer under høyt trykk. I stedet for at de mettede fettsyrene er naturlige, som fra fløten, så er de nå fremstilt gjennom produksjonsprosessen.
   Det tilsettes farge og smaksstoffer, slik at det ferdige produktet skal minne om smør.
   Tidligere var det også en del transfett i margarinen, men det er ikke lenger et problem, da disse fjernes før den kommer i hyllene.

   Man kan spørre seg hvorfor de mettede fettsyrene skal være bedre hvis de er syntetisk fremstilt enn hvis de forekommer naturlig. All fornuft tilsier at det er motsatt, og jeg vil hvertfall alltid velge smør foran margarin, og anbefaler alle å gjøre det samme!

 • Ellen

  Tusen takk for en inspirerende side! Kunne tenke meg artikkler om sentrale vitaminer og mineraler i kosten vår, som utgjør stor viktighet for vår helse.

 • c

  Ernæringsartikler, gjerne artikler rettet mot styrketrening.
  Hvor stort behov vi faktisk har for proteiner i forhold til økning i muskelmasse? Vil vi ved å innta et overskudd kunne bygge mer muskler.
  Veldig mange treningssider/blogger fokuserer veldig på et stort proteininntak.
  Inntak av aminosyrer (feks. BCAA). Proteintilskudd kontra vanlig mat før etter trening.
  Ellers vil jeg si dere har en veldig fin og informativ nettside 🙂

 • Jørn M. Vikse

  Takk for siden Vegard. Du skriver informativt og lettforståelig. Jeg ønsker mer stoff om korn og melke proteiner sin innvirkning på kroppen og hva forskningen sier om hvilke konsekvenser dette kan ha på fysiologi og på det psykiske plan. Jeg mistenker dette for å stå bak mye av autoimmun sykdommene/symptomene vi har idag

  • Vegard

   Jeg sitter med de samme mistankene som deg, så kommer nok til å skrive om dette etterhvert. Det krever nok en del forarbeid, så jeg må se det litt an i forhold til når jeg får tid til å sette meg skikkelig inn i det. Pål Jåbekk har skrevet om dette på sin blogg, så om du ikke har sett det allerede kan du sjekke ut artiklene hans foreløpig!

 • Jørn M. Vikse

  Har i posten følgende bøker fra Amazon
  Dangerous Grains: Why Gluten Cereal Grains May Be Hazardous To Your Health
  Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight, and Find Your Path Back to Health
  The Anti-Inflammation Zone: Reversing the Silent Epidemic That’s Destroying Our Health
  🙂

Legg igjen en kommentar

  

  

  

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.